Gå til hovedinnhold

Bruk av CoVet uten internettilgang eller utenfor dekningsområdet

M
Skrevet av Mike Parent

Du kan bruke Offline-modus til å registrere og organisere konsultasjoner selv uten internettforbindelse.

Fra mai 2026 lagrer CoVet arbeidet ditt automatisk når du mister internett- eller mobilforbindelsen, slik at du kan fortsette å ta opp.

Dette er nyttig for ambulerende veterinærer, stordyrveterinærer som arbeider i områder med dårlig dekning, og klinikker med ustabilt Wi-Fi eller kortvarige nettbrudd.

Du trenger ikke å slå på Offline-modus manuelt. CoVet oppdager når du er uten nett, lagrer opptak og notater lokalt (det vil si direkte i konsultasjonen), og laster dem opp automatisk når forbindelsen er tilbake.

Hva er Offline-modus?

Offline-modus lar deg registrere og organisere konsultasjoner selv uten internettilgang. Funksjonen er særlig nyttig for:

  • Ambulerende veterinærer som arbeider ute i felten
    ​

  • Stordyrveterinærer på avsidesliggende gårder
    ​

  • Klinikker med nettbrudd
    ​

Du trenger fortsatt internettforbindelse for å generer journaler og bruke alle CoVet-funksjoner, men med Offline-modus kan du:

  • Ta opp notater og konsultasjonsinformasjon
    ​

  • Lagre dem direkte i konsultasjonen
    ​

  • Synkronisere og generer fullstendige journaler når du er tilbake på nett
    ​

Slik aktiveres Offline-modus

Når CoVet registrerer at enheten din er uten nett, bytter den automatisk til lagring i Offline-modus etter en kort forsinkelse.

Uten internettforbindelse kan CoVet:

  • Fortsette å ta opp

  • Lagre opptak og notater lokalt på enheten din

  • Sette opptak i kø for automatisk opplasting når forbindelsen er tilbake

Faller forbindelsen ut under et opptak, fortsetter opptaket uten avbrudd.

Du vil se en melding under lydbølgevisningen som bekrefter at opptaket er lagret direkte i konsultasjonen og vil lastes opp automatisk når du er tilbake på nett.

Du kan dermed fortsette konsultasjonen uten å starte opptaket på nytt.

Hva skjer når du mister og gjenvinner forbindelsen?

Når du mister internettforbindelsen, vil appen vise at det ikke er noen tilkobling, og at opptak og notater lagres direkte i konsultasjonen.

Du kan:

  • Bla gjennom nylige konsultasjoner som er lagret lokalt, og legge til nye opptak.

  • Opprette nye konsultasjoner og ta opp nye konsultasjoner. Disse markeres som offline med et ikon av en sky med strek gjennom.

Du kan ikke:

  • Navigere i appen eller åpne andre seksjoner enn konsultasjonsoversikten.

Varselbanneret vises først etter at CoVet har bekreftet at forbindelsen er brutt, slik at kortvarige signalfall ikke utløser unødvendige advarsler.

Når du kobler til igjen, vil du se fremdriften mens opptakene synkroniseres. Banneret forsvinner automatisk når alle opplastinger er fullført.

Når CoVet registrerer at du er tilkoblet igjen, lastes opptakene i køen opp automatisk. Du trenger ikke laste opp på nytt eller tildele dem manuelt.

Opplastingsfremdriften vises for hvert opptak. Opplastingskøen bevares også ved omstart av appen, slik at opptak ikke går tapt hvis appen lukkes og åpnes igjen før synkroniseringen er ferdig.

Når opplastingen er fullført, tildeles konsultasjonene automatisk til deg og settes til privat synlighet.

Hvis en bruker med brukerstøtte-tilgang tar opp offline, vil konsultasjonene være synlige for hele teamet når opptakene synkroniseres.

Hva skjer hvis en opplasting mislykkes

Hvis et offline-opptak ikke lastes opp etter at du er tilkoblet igjen, finner du det under fanen Offline-opptak i din Profil.

Hvor ble det av bryteren for offline-modus?

Den manuelle bryteren for offline-modus er fjernet fra Innstillinger.

Du trenger ikke lenger å slå på Offline-modus før du går inn i et område uten dekning.

CoVet registrerer nå automatisk når du er uten nett og håndterer opptak på egen hånd.

Viktig å vite

  • Du trenger ikke slå på Offline-modus manuelt

  • CoVet registrerer automatisk når du er uten nettilkobling

  • Opptak fortsetter selv om du mister internett midt i en konsultasjon

  • Opptak og notater lagres lokalt og lastes opp automatisk når du er tilkoblet igjen

  • Konsultasjoner med opplastinger som venter viser en Venter på opplasting-merkelapp

  • Mislykkede opplastinger forblir synlige slik at de kan forsøkes på nytt eller slettes


​


​

Svarte dette på spørsmålet?